Predstavitev

Dovolite nam, da se vam najprej predstavimo

Dom starejših občanov Ajdovščina se nahaja v vzhodnem delu mesta Ajdovščina, lahko bi rekli v osrčju Vipavske doline. Korenine našega mesta segajo v rimske čase na kar smo prebivalci Ajdovščine zelo ponosni. Nenazadnje pa to dejstvo dokazuje tudi to, da so že naši predniki prepoznali prijetnost tukajšnjega okolja in podnebja ter se odločili da si ta kraj izberejo za bivanje.

Svoja vrata smo prvič odprli oktobra 1983 in ponudili možnost nastanitve 140 stanovalcem. Danes vso potrebno oskrbo in nastanitev nudimo 151 stanovalcem , za katere skrbi nekaj nad šestdeset zaposlenih. Prijetna arhitektura prinaša v naš Dom veliko svetlobe in sonca kar nedvomno prispeva k dobremu počutju vseh, ki v to hišo prihajamo.

Skupaj se trudimo, da bi bil naš Dom res DOM za vsakega izmed stanovalcev, čas preživet v njem pa enako poln, kot so bila vsa druga obdobja življenja. V ta namen strokovne službe skrbijo za kvalitetno in strokovno oskrbo in nego ter za pestro družabno in kulturno življenje, kjer lahko vsak najde nekaj zase. S ponosom pa lahko povemo, da imamo dobro razvito tudi mrežo prostovoljk, ki v življenje Doma tedensko prinašajo še nekaj več domačnosti.