V vzdušju veselega decembra

objavljeno: 16 Dec, 2022

close

V vzdušju veselega decembra

V ponedeljek nas je obiskala plesna skupina Ajda. Velikokrat so nas že obiskale in nam pokazale, da sta ples in glasba najboljši del terapije mladega in starega človeka. Prinesle so nam poleg plesa tudi lepo decembrsko vzdušje in za to smo jim neizmerno hvaležni. Tako so sivi trenutki postali za mnoge bolj pisani in svetlejši.

Akcija Primorci beremo se je tudi v našem Domu zaključila za letošnje leto. Preko celega leta se je kar nekaj naših stanovalcev podalo v čudoviti svet knjig in si pričaralo v popoldanskih in večernih urah zanimive zgodbe s knjižnimi junaki. Zahvalo za sodelovanje jim je izročila 13. decembra ga. Alenka Furlan iz Lavričeve knjižnice, ki je preko celega leta vse naše stanovalce obiskovala in jim lepoto slovenskega pisanega jezika podajala preko zgodb.

Zapeli smo, poslušali in se popeljali v svet kraške domače besede… Lepoto lepega kraškega narečja nam je prikazal naš znani slovenski glasbenik Boštjan Pertinač. Z lepo pesmijo smo preživeli četrtkovo dopoldne in se popeljali bližje praznikom. Hvala vsem nastopajočim in dobrotnikom, ki nam kljub vsej sivini znajo pričarati predpraznično vzdušje.