Arhiv novic

 • PUSTNO OBARVAN DAN

  Objavljeno dne 27.Feb.2023

  Če maškare preganjajo zimo, potem je gotovo v tej zimi ne bo več, saj smo jo v Domu starejših občanov letos na pusta gotovo pregnali. Preko celega dopoldneva so se v avli Doma zbirale maškare, pometale in plesale, preganjale slabo voljo in trosile smeh ter veselje po hodnikih. Tistim maškaram, ki so jim kolena dovolila se je ponujalo dovolj priložnosti za ples preko celega dopoldneva.. Muzika je igrala in tako privabila maškare tudi iz sosednjega vrtca ter iz sosednjega VDC-ja. Tudi če avla postane včasih malo majhna, si je vseeno vsaka maškara lahko izbrala svoj prostor in vsaj malo pomigala....

 • PREŠERNOV DAN

  Objavljeno dne 12.Feb.2023

  Obeležili smo v našem Domu tudi slovenski praznik – Prešernov dan. Prešerno so zazvenele melodije ter Prešernove in Gregorčičeve pesmi v pričakovanju Prešernovega praznika. Naši lepi slovenski valčki so tako lepo zazveneli izpod prstov Matija Stibilja. Njega poznamo že vrsto let in v veliko veselje nam je, ker si vzame čas in s svojo harmoniko polepša prenekatero uro prostega časa. Pa naj bo to naš piknik, navadno dopoldne na dvorišču, ali prešerni praznik. Hvala Matija…

 • V MESEC JANUAR Z PRAZNOVANJEM 101.ROJSTNEGA DNE

  Objavljeno dne 31.Jan.2023

  Prav takoj po novem letu smo imeli v našem Domu veliko čast obhajati 101. rojstni dan našega stanovalca g. Franca Preglja. Z velikim veseljem se je skupaj z ženo Ano in družinskimi člani ter ostalimi stanovalci udeležil sv. maše v čast za zdravje in številna bogata leta, ki jih je pisalo življenje vrsto let. Pri maši so z velikim veseljem zapeli člani pevskega zbora domače Šturske fare v katerem poje tudi Francetova hči. Leto se hitro obrne in želja prav vseh nas je, da ob letu osorej spet nazdravimo. Na mnoga še zdrava leta.

 • NASTOP KITARISTOV IN UČENCEV OŠ COL

  Objavljeno dne 06.Jan.2023

  KITARISTI Strune kitar, vedno zazvenijo lepo – skupaj s slovensko glasbo ali tujo… pod vodstvom Gordana Novakovića so nam popestrili lepo decembrsko dopoldne pred prazniki… hvala, ker se vsako leto spomnijo na naše stanovalce.

  OŠ COL Sila in veselje mladih muzikantov in pevcev. Otroci iz OŠ COL so nam dali s pesmijo korajžo in nam s harmoniko in domačo pesmijo polepšali predpraznične dni. Bučni aplavzi in vriskanje so bili dokaz, da jih čimprej vabimo s harmoniko nazaj med nas.

 • VOŠČILO

  Objavljeno dne 23.Dec.2022

  So dnevi in trenutki, polni sreče in miline, ko radostni oči zapremo in si tiho zaželimo, da ne mine. Vse kar je slabo, z novim letom naj zbledi! Vse kar je dobro, naj za vekomaj ostane! Naj v miru sreča nežno vas objame!

  VESEL BOŽIČ IN SREČNO 2023 vam želimo zaposleni Doma starejših občanov Ajdovščina.  

 • V vzdušju veselega decembra

  Objavljeno dne 16.Dec.2022

  V ponedeljek nas je obiskala plesna skupina Ajda. Velikokrat so nas že obiskale in nam pokazale, da sta ples in glasba najboljši del terapije mladega in starega človeka. Prinesle so nam poleg plesa tudi lepo decembrsko vzdušje in za to smo jim neizmerno hvaležni. Tako so sivi trenutki postali za mnoge bolj pisani in svetlejši.

  Akcija Primorci beremo se je tudi v našem Domu zaključila za letošnje leto. Preko celega leta se je kar nekaj naših stanovalcev podalo v čudoviti svet knjig in si pričaralo v popoldanskih in večernih urah zanimive zgodbe s knjižnimi junaki. Zahvalo za sodelovanje jim je ...

 • OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

  Objavljeno dne 08.Dec.2022

  Vstopili smo v december, v čas adventa, čarobnosti in prazničnih dni. Z adventnim časom se je na pot odpravil že prvi sveti mož Miklavž in obiskal stanovalce v DSO Ajdovščina. Prišel je v spremstvu angelov, malega angelčka in parkeljna. S seboj so prinesli dobro voljo in čudovito vzdušje. K veselim trenutkom, ki jih je bilo čutiti med stanovalci pa so iskrice doprinesle še melodije kitare, violine in čudovitega petja angelov. Na obrazih stanovalcev pa sta se prikazala nasmeh in veselje, saj so za trenutek pomislili na svoje otroške dni. Vzdušje je popestril še nagovor Miklavža in stisk roke pr...

 • OBISK IZ VDC-ja NOVA GORICA

  Objavljeno dne 07.Dec.2022

  Kjer je pesem je tudi dobra volja, ki ne pozna razlik, ne mladosti in starosti. Skupaj z varovanci VDC Nova gorica smo dan po sv. Miklavžu skupaj prepevali in se imeli lepo. Pesem nas je združila in popeljala v decembrske praznične dni.

 • PRIPRAVE NA ADVENTNI ČAS

  Objavljeno dne 25.Nov.2022

  Oblačno in hladno vreme z burjo nam služi, da si vzamemo čas za druženje, pogovor, obujanje spominov in izdelovanje adventnih venčkov… Pripravljali smo se tudi v naši družbi na adventni čas pričakovanja božičnih praznikov. Bilo je veselo in srčno z veliko dobre volje.

 • NASTOP DRAMSKO PEVSKE SKUPINE ZARJA

  Objavljeno dne 17.Nov.2022

  Že vrsto let nam prinaša lepe in svetle trenutke dramsko pevska skupina Zarja iz Ajdovščine. Tudi v teh sivih novembrskih dneh so nas obiskali in nas popeljali v svet starih ljudskih pesmi ter nas nasmejali ob skeču. Še naslednji dan smo se s stanovalkami na račun skeča pogovarjali katera od njih je včasih uporabljala šminko ali puder. Tam pa tam se še katera spomni, kako je redek kos kozmetike priromal iz Italije.