Arhiv novic

 • LUTKOVNA PREDSTAVA "PESTRNA"

  Objavljeno dne 27.Sep.2022

  S Pestrno Franceta Bevka, nas je Lutkovna skupina Žar, v ponedeljek 26. 9. 2022 popeljala v stare čase pastirjev, pestrn in lepega ponarodelega ljudskega petja. V turobnem, mokrem dnevu, so dopoldanske urice hitro minile v dobri družbi naših poznanih, domačih sokrajanov, ki znajo tako lepo vdihniti dušo prenekateri lutki.

 • Gibalna dejavnost Tera/GIB z mladostniki in terapevti Cirius Vipava

  Objavljeno dne 22.Sep.2022

  V ponedeljek,19.septembra 2022 so nas v DSO Ajdovščina obiskali mladostniki in terapevtki iz Cirius Vipava.Prikazali so nam gibalno dejavnost Tera/ GIB,ki predstavlja številne razvojne gibalne vzorce v posnemanju gibanja 12 živali.Prikazali so nam gibanje kače,žabe,raka, žirafe,muce,psa,koale,slona,gosenice,zajca, opice in konja.Naše stanovalce so zelo navdušili, zato so si postavili izziv, da bi kdaj poizkusili tako gibanje.

 • NUJNA OBVESTILA!

  Objavljeno in Urgentna obvestila dne 06.Sep.2022

  6.9.2022 NOVO*

  Spoštovani!

  Z dnem 6.9.2022 v Domu starejših občanov Ajdovščina nismo potrdili nobene okužbe s SARS- Cov-2. Iz tega razloga so obiski ponovno možni v enakem obsegu kot pred okužbo.

  Pred obiskom se javite na recepciji. V kolikor je le možno, naj se obisk zdravih stanovalcev izvede zunaj. Obiski stanovalcev so možni :

  • vse dni v letu v dopoldanskem času med 9:00 in 11:00
  • od ponedeljka do petka v popoldanskem času med 14:00 in 19:00
  • ob sobotah, nedeljah in praznikih v popoldanskem času med 14:00 in 17:00.

   Prav tako še vedno velja, da je potrebno za vse stanovalce, ki potrebuje...

 • ZADIŠALO JE PO SIVKI...

  Objavljeno dne 05.Jul.2022

  *

 • ORATORIJ V ŠTURJAH POVEZAL MLADE IN STANOVALCE DOMA STAREJŠIH OBČANOV AJDOVŠČINA

  Objavljeno dne 05.Jul.2022

  Ko preživijo naši stanovalci vesele trenutke skupaj z mladimi, se jim v srca pritihotapi vesel spomin na razigrana otroška poletja preživeta med vrstniki. Obrazi postanejo nasmejani in marsikatera bolečina je pozabljena. In tako je bilo tudi 28. junija, ko so mladi iz župnije sv. Jurija iz Šturij z našimi stanovalci preživeli dopoldne v skupnem darovanju svete maše. Velika pisana druščina otrok in njihovih animatorjev je napolnila naše dvorišče, se pomešala med stanovalce in v veselju začela sveto mašo, ki jo je daroval domači župnik Zoran Zornik. Kljub temu, da imajo stanovalci veliko srečo ...

 • Nastop naših zvestih tamburašev DANICA iz Dobravelj

  Objavljeno dne 22.Jun.2022

  *

 • Piknik s stanovalci

  Objavljeno dne 16.Jun.2022

  *

 • Obisk skupine Rumenih pik iz vrtca Ribnik

  Objavljeno dne 15.Jun.2022

  Na prav malce vetrovno torkovo dopoldne so nas obiskali otroci skupine Rumene pike.S prisrčnim nastopom petja in plesa, so na obraze naših stanovalcev in tudi nas zaposlenim narisali prijeten nasmeh.Za konec so nam predstavili še njihov črno-beli film Bilo je nekoč..., ki so ga posneli v lanskem letu. Ker je to njihovo zadnje leto v vrtcu, jim vsi skupaj želimo srečno na novi poti v šolo.

 • Srečanje ljubiteljskih rokodelcev DU Slovenije

  Objavljeno dne 10.Jun.2022

  V četrtek 9.junija se je tudi naša skupina stanovalcev, ki igraju v domskem Žoga bendu udeležila in nastopila na Srečanju ljubiteljskih rokodelcev DU Slovenije, ki je potekalo v dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini.

 • TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

  Objavljeno dne 26.May.2022

  Na povabilo LU Ajdovščina smo se z Žoga bend DSO priključili Tednu vseživljenjskega učenja z udejstvovanjem v prireditvi Parada učenja, ki je potekala v sredo 25.maja2022 na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Gre za promocijsko kampanijo, ki se izvaja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije skupaj z ustanovami, društvi, skupinami in posamezniki. Žoga bend iz našega doma je poskrbel za super vzdušje s pol-urnim nastopom, ki smo ga pri zadnji pesmi popestrili z udeležbo-oz.aktivnostjo najmlajših iz vrtcev, ki so se nam pri " bobnanju" z ves...