Arhiv novic

 • NUJNA OBVESTILA!

  Objavljeno in Urgentna obvestila dne 13.Jan.2023

  Ajdovščina, 13.1. 2023

  Spoštovani.

  Sporočamo, da v Domu starejših občanov Ajdovščina trenutno nimamo okužb s COVID-19. Vsi si želimo, da tako tudi ostane.

  Nacionalni inštitut za javno zdravje opozarja, da so v porastu bolezni gripe, RSV in pljučnic. Iz tega razloga vas prosimo, da ob obiskih še vedno upoštevate navodila Ministrstva za zdravje in priporočilih NIJZ: uporaba zaščitnih mask, higiena in razkuževanje rok. Bodite pozorni na svoje morebitne znake okužb. Na obiske prihajajte le zdravi.

  Prosimo vas, da se pred obiskom javite na recepciji ter dosledno upoštevate ure obiskov.

  Obiski sta...

 • NASTOP KITARISTOV IN UČENCEV OŠ COL

  Objavljeno dne 06.Jan.2023

  KITARISTI Strune kitar, vedno zazvenijo lepo – skupaj s slovensko glasbo ali tujo… pod vodstvom Gordana Novakovića so nam popestrili lepo decembrsko dopoldne pred prazniki… hvala, ker se vsako leto spomnijo na naše stanovalce.

  OŠ COL Sila in veselje mladih muzikantov in pevcev. Otroci iz OŠ COL so nam dali s pesmijo korajžo in nam s harmoniko in domačo pesmijo polepšali predpraznične dni. Bučni aplavzi in vriskanje so bili dokaz, da jih čimprej vabimo s harmoniko nazaj med nas.

 • VOŠČILO

  Objavljeno dne 23.Dec.2022

  So dnevi in trenutki, polni sreče in miline, ko radostni oči zapremo in si tiho zaželimo, da ne mine. Vse kar je slabo, z novim letom naj zbledi! Vse kar je dobro, naj za vekomaj ostane! Naj v miru sreča nežno vas objame!

  VESEL BOŽIČ IN SREČNO 2023 vam želimo zaposleni Doma starejših občanov Ajdovščina.  

 • V vzdušju veselega decembra

  Objavljeno dne 16.Dec.2022

  V ponedeljek nas je obiskala plesna skupina Ajda. Velikokrat so nas že obiskale in nam pokazale, da sta ples in glasba najboljši del terapije mladega in starega človeka. Prinesle so nam poleg plesa tudi lepo decembrsko vzdušje in za to smo jim neizmerno hvaležni. Tako so sivi trenutki postali za mnoge bolj pisani in svetlejši.

  Akcija Primorci beremo se je tudi v našem Domu zaključila za letošnje leto. Preko celega leta se je kar nekaj naših stanovalcev podalo v čudoviti svet knjig in si pričaralo v popoldanskih in večernih urah zanimive zgodbe s knjižnimi junaki. Zahvalo za sodelovanje jim je ...

 • OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

  Objavljeno dne 08.Dec.2022

  Vstopili smo v december, v čas adventa, čarobnosti in prazničnih dni. Z adventnim časom se je na pot odpravil že prvi sveti mož Miklavž in obiskal stanovalce v DSO Ajdovščina. Prišel je v spremstvu angelov, malega angelčka in parkeljna. S seboj so prinesli dobro voljo in čudovito vzdušje. K veselim trenutkom, ki jih je bilo čutiti med stanovalci pa so iskrice doprinesle še melodije kitare, violine in čudovitega petja angelov. Na obrazih stanovalcev pa sta se prikazala nasmeh in veselje, saj so za trenutek pomislili na svoje otroške dni. Vzdušje je popestril še nagovor Miklavža in stisk roke pr...

 • OBISK IZ VDC-ja NOVA GORICA

  Objavljeno dne 07.Dec.2022

  Kjer je pesem je tudi dobra volja, ki ne pozna razlik, ne mladosti in starosti. Skupaj z varovanci VDC Nova gorica smo dan po sv. Miklavžu skupaj prepevali in se imeli lepo. Pesem nas je združila in popeljala v decembrske praznične dni.

 • PRIPRAVE NA ADVENTNI ČAS

  Objavljeno dne 25.Nov.2022

  Oblačno in hladno vreme z burjo nam služi, da si vzamemo čas za druženje, pogovor, obujanje spominov in izdelovanje adventnih venčkov… Pripravljali smo se tudi v naši družbi na adventni čas pričakovanja božičnih praznikov. Bilo je veselo in srčno z veliko dobre volje.

 • NASTOP DRAMSKO PEVSKE SKUPINE ZARJA

  Objavljeno dne 17.Nov.2022

  Že vrsto let nam prinaša lepe in svetle trenutke dramsko pevska skupina Zarja iz Ajdovščine. Tudi v teh sivih novembrskih dneh so nas obiskali in nas popeljali v svet starih ljudskih pesmi ter nas nasmejali ob skeču. Še naslednji dan smo se s stanovalkami na račun skeča pogovarjali katera od njih je včasih uporabljala šminko ali puder. Tam pa tam se še katera spomni, kako je redek kos kozmetike priromal iz Italije.

 • 101.ROJSTNI DAN GOSPE KAROLINE TRAMPUŽ

  Objavljeno dne 11.Nov.2022

  Pred nekaj dnevi je čisto navaden dan polepšalo petje naših pevk in pevca lokalnega ajdovskega društva upokojencev skupaj s harmonikarjem. Prišli so voščit svoji dolgoletni članici ga. Karolini Trampuž, ki je v našem Domu praznovala svoj 101. rojstni dan. Skupaj z njimi je zapela prav vse kitice slovenskih in Marijinih pesmi in se spominjala lepih otroških let. Z delom so bila zaznamovana, ni bilo lahko, vendar ji veselja ni manjkalo. Tako je večkrat ponovila v pogovoru. S ponosom je zarezala še v torto in nazdravila ter se hvaležno odzvala vsakemu voščilu ter šopku, ki ga je prejela. Med šte...

 • KO SO NAM KOSTANJI ZADIŠALI...

  Objavljeno dne 03.Nov.2022

  V toplem in lepem novemberskem dopoldnevu smo uživali v dobrotah kuhanega in pečenega kostanja ter sladkega mošta.V veseli družbi z prijetno glasbo v ozadju, smo poklepetali o lepih spominih na mladostna leta.